Nyt medlem

Er du klar til en sjov og udfordrende sport? Men du har masser af spørgsmål om, hvordan du kommer igang? Se læs med her!

Hvis du er helt ny og ikke har en profil hos os, skal du oprette en profil her for at tilmelde hold og prøvetime:

Du kan booke 2 prøvetimer før du tilmelder dig sæsonhold. Er du over 19 år, er det onsdag kl 18:30-20:15 i stedet for 17:00-18:30.

Her er det noget generelt information om at træne kunstskøjteløb i klubben.

Hvor træner man? 
 
Odense Skøjteklub træner i den gamle skøjtehal i Odense Idrætspark. Vi benytter den lille bagindgang ved handicap parkeringen. Indgangen kan være lidt svær at se. Det er en tung, metal-dør. 

Hvor er klubrummet? 
 
Klubrummet findes for enden af gangen, ind ad 2. sidste dør til højre. Her kan du kan få gratis kaffe og se dit barn fra vinduerne, hvor du har god udsigt ud over isen.  
 

Hvor gammel skal man være? 
 
Man kan normalt starte i 3-4 års alderen. Mød op i skøjtehallen og få et par gratis prøvetimer så kan I se om det er noget. Det er aldrig for sent at starte. Har du altid gerne ville lære at løbe på skøjter men aldrig fået det gjort så tilbyder vi begynderhold for voksne. 

Hvornår kan man træne? 
 
Sæsonen starter omkring start-midt august og slutter juli. Man kan starte hele tiden gennem sæsonen. Begynderholdet træner kl. 17-17.45 mandag og onsdag. Du kan selv vælge om du kommer begge dage eller kun en af dagene. Voksenhold for begyndere træner onsdag kl. 18.30-20.15. 

Hvordan kommer jeg i gang? 
 
Mød op i god tid, ca. 15 minutter før trænings start. Skøjteudleveringen ligger til højre når man kommer ned af trappen. Her vil der være nogen til at hjælpe jer i gang. 

Hvad skal jeg have på? 
 
Varmt tøj ikke for løsthængende og handsker. Tykke vintersokker er ikke så godt da man mister følingen med skøjterne. Til de mindste er en cykelhjelm en god ide. 

Hvilke skøjter skal jeg købe? 

Du skal helst købe rigtige kunstskøjter. Har du andre skøjter må du selvfølgelig gerne løbe i dem.Spørg træneren hvis du er i tvivl. Tal med dem i pauserne eller skrive en mail til dem, for at få råd eller aftale måling af fødder. Du kan finde deres email adresse på opslagstavlen ved klubrummet. Rigtige kunstskøjter kan købes i skøjtehallen, når der er en forhandler til stede men snak med trænerne først omkring hvilke type af skøjter der er de rigtige for jeres barn. Man kan også bestille dem via et af de links du finder under Links (hvis du er helt sikker på størrelsen). Hold øje med hjemmesiden for datoer hvornår der er en forhandler i klubben.Ofte er der også brugte skøjter til salg på et stativ foran skøjteudleveringen. Der er tale om privat salg og medarbejderne i udleveringen har ikke noget med det at gøre. 

Må jeg kigge på medens mit barn træner? 

Ja det må man gerne, men det er ikke tilladt at stå nede ved banden da det forstyrrer børnene og dermed træningen. I øvrigt er der gratis kaffe i klubrummet, hvor du fra gangbroen lige udenfor klubrummet kan se dit barn træne, mens du drikker din kaffe. 

Kan jeg komme til konkurrencer?

  Når man har løbet et stykke tid og er dygtig nok kan man komme til “Funskate” konkurrencer. Funskate konkurrencer er begynderkonkurrencer hvor man løber mange sammen på isen og viser ting man har lært til træning, såsom strygejern, rødspætter, harehop og pirouetter.

 

Hvordan kommer jeg videre fra begynderhold? 

I starten af sæsonen vurderes alle løbere med henblik på at flytte hold. Hvis man er dygtig nok vil man få tilbudt et andet hold at løbe på, svarende til ens niveau og alder. Det er altid et tilbud og man kan fortsat løbe på begynderhold, hvis man hellere vil det. 

Vi tilstræber at alle højest skal løbe et år på begynderhold. 

Hvad er office/skøjte gymnastik? 

Office træning er gymnastik træning, hvor vi arbejder med de elementer, vi lærer på isen. Det er en meget vigtig del af skøjteløbet, der giver dem den styrke og smidighed, der kræves for at lære de svære ting på isen og – vigtigst af alt – så hjælper det dem til at holde sig frie for skader! Om sommeren laver vi også office træning istedet for at være på isen (de tager den desværre af). Her forbereder vi børnene til den næste sæson så de faktisk kender mange af øvelserne allerede før den nye sæson. Derudover oparbejder vi deres fysik så de er fysisk klar til at komme et niveau op sæsonen efter. 

Sjov off-ice under konkurrence

Barnet skal bruge træningstøj/skøjtetøj, kondisko med god støtte (meget vigtigt) og et sjippetov.

Skoene skal helst ikke være løbesko, men stive sko med god støtte omkring hæl og ankel. F.eks crossfit sko og håndbold, volleybold, og badminton.

Se mere her

Klubmærker

Man kan opnå 7 klubmærker efterhånden som man bliver bedre. Hvert klubmærke fokuserer på vigtige elementer og temaer i at blive en god skøjteløber. Tilmelding til Funskate konkurrencer afhænger også af disse mærker.

Når man bliver god nok kan man tage DSU mærker; basis 1+2, Bronze, Sølv og Guld. Med disse kan man stille op til nationale K-række og Mesterskabs-konkurrencer.